Gondolatok, tippek hogyan találhatja meg egyre több nő önmagát a munka világában.

Dolgozó NŐ

Dolgozó NŐ

Ne manifesztáld addig a vágyott életed, amíg ezt a lépést kihagyod

2024. január 05. - Bénó Helga Karriertanácsadó

Ezzel rontod el a vágyott életed manifesztálását... Azért nem teljesülnek a céljaid, mert rosszul küldted ki az univerzumnak... X lépés, amivel bevonzod a vágyaidat... Tudj meg mindent a vonzás törvényéről...

Nagyon sok ilyen, és hasonló videó, vagy írás jött velem szembe mostanában a social platformokon. A spiritualitás elképesztő reneszánszát éli, nagyon sokan húznak fel erre tanácsadói-, és egyéb bizniszeket. De személy szerint engem triggerel az, amikor a spiritualitás oltárán feláldozunk olyan dolgokat, amik tényleg szükségesek ahhoz, hogy az ember elérhesse a céljait.

Jómagam inkább a realitás talaján mozgó coach vagyok, de nem zárkózom el a spirituális tanításoktól, sokkal tudok azonosulni, és vannak olyan részei, amivel nem igazán. Semmi baj sincs azzal, aki ezt tanítja, aki ebben hisz, aki ennek az útjára lépett. Különbözőek vagyunk, mindenkinek lehet más a hitvallása, és ez így van rendben.

Sok embernél viszont azt látom, hogy a spiritualitás egy jó indok lett arra, hogy lepöccintsék a felelősséget a saját vállukról. Hiszen kinyilatkoztatják az univerzumnak a vágyaikat, álmaikat, aztán várják, hogy az univerzum teljesítse, de közben egy dologról elfelejtkeznek.

Ez az egy dolog pedig a siker egyik alappillére. Ha nem kezdesz el cselekedni, ha nem vállalod a felelősséget a saját életedért, akkor manifesztálhatsz, és üzengethetsz az univerzumnak, a vágyott élet nem fog eljönni. Sok spirituális tanácsadó erről ritkábban beszél, inkább elad még egy-két kurzust, hogy hogyan manifesztálj jobban, vagy hogyan létesíts kapcsolatot az univerzummal, ahelyett, hogy azt mondaná a hozzá forduló egyénnek, hogy "hé, és te úgy érzed, hogy megtettél mindent? Ha igen, akkor jöhetnek ezek a dolgok, de addig légyszi állj fel a kanapéról, kezdj el cselekedni, és felelősséget vállalni."

Van pár dolog, amit jó ha szem előtt tartasz, mielőtt elkezdesz vágyott életet vizionálni:

  • Nézz szembe önmagaddal. Légy tisztában azzal, hogy milyen értékeid vannak, mit képviselsz a világban, ki vagy te.
  • Tudd, hogy mik azok a tevékenységek, amikben jó vagy, és miben szeretnél fejlődni. Ismerd a képességeidet és a határaidat, és dolgozz azon, hogy folyamatosan tágítsd ezeket a határokat.
  • Fogalmazd meg a vágyaidat, céljaidat. Vizsgáld meg, hogy ezek valóban a te céljaid-e, vagy éppen a valakinek való megfelelés dolgozik benned. Sokszor azért nem teljesülnek a céljaink, és vallunk kudarcot, mert az adott célt nem is mi akarjuk igazán, hanem hozzuk valahonnan. pl. le szeretnék fogyni, mert anyukám azt mondta, hogy kövér vagyok stb... Valóban ez a legerősebb motiváció a cselekvéshez, és a kitartáshoz?
  • Ha már megvannak a célok (ne csak ködösek, és megfoghatatlanok legyenek, hanem kézzel foghatóak, mérhetőek. Esetleg olvass utána a SMART céloknak.), akkor bontsd le ezeket részcélokra, illetve lépésekre. Tudd azt, hogy milyen lépéssel, és hogyan vágsz bele a céljaid megvalósításába. 
  • Tanulj, légy nyitott a fejlődésre. Dolgozz céltudatosan és kitartóan az álmaidért.
  • Nem mellesleg, amit már említettem, építsd be azt a gondolatot, hogy a saját életedért te vagy a felelős. Körülmények mindig lesznek, de az, hogy te hogyan reagálsz a körülményekre, és mit hozol ki belőlük, rajtad áll. Ez a felismerés sokszor tud fájó lenni, de ez hordozza magában a szabadság ígéretét is. Hiszen, ha én vagyok a felelős az életemért, akkor én irányítok, így bármikor változtathatok.

Ha ezek megvannak, na akkor jöhet (persze csak ha szeretnéd, és elköteleződsz ennek az útnak a hitére) a manifesztálás, univerzumhoz kapcsolódás, vonzás, és egyéb spirituális dolgok.

A spritualitás nem egy rossz irány, nem ellene beszélek, viszont tud káros lenni abban az esetben, ha valaki mögé bújva várja a csodát, vagy a felelősséget tolja el magától ezáltal.

Nézd meg nagyon, mielőtt egy rakat pénzt kifizetsz egy újabb "hogyan legyek sikeres és gazdag manifesztálással" típusú tanfolyamra, hogy te, mint egyén megtettél-e mindent azért, hogy elérd a céljaidat, és a te kezedben van-e az irányítás a saját életed felett. Ha pedig sántít a történetben az egyéni felelősséged, akkor először azt javaslom, hogy ezen kezdj el dolgozni.

blogkep1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://benohelgacoach.blog.hu/api/trackback/id/tr6018295421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása